Back to overview

153W, Louver wall, Private Residence, Vriezenveen, NL

Vriezenveen

Vriezenveen was created from the peat by free Frisians in the late Middle Ages. Today, this village and Den Ham form the municipality of Twenterand, directly north of Almelo.

Here is a canopy equipped with a slatted wall. By Sunshield. Thanks to this louvered wall, the residents can actually decide for themselves whether to stay inside or outside under the roof.

That is a matter of closing or (partially) opening the louvre wall. Is there a dusty wind, or do you want privacy? Close it. Do you want a view or enjoy a cool summer breeze? Open the wall.

The residents have chosen the 153-W louver. A wooden slat with a width of 153 mm, made of untreated Western Red Cedar.

Untreated wood becomes grey over time, under the influence of the sun and the weather. It looks authentic and you don't have to worry about it. The wall has an area of 9 m2.

The aluminium parts are coated in RAL 9005, jet black. The plastic parts are also finished in black. A crank rod has been chosen to operate the wall. That works fine for smaller surfaces; a simple and economical solution.

Related projects

Multiple louvers, 107E, 150E, Private home, Gemert, NL

Multiple louvers, 107E, 150E, Private home, Gemert, NL

Gemert-Bakel
Triangles, 150E, Prairie style villa, Muiden, NL

Triangles, 150E, Prairie style villa, Muiden, NL

Rectangle/triangle, 96E, Stylish barn house, Papekop, NL

Rectangle/triangle, 96E, Stylish barn house, Papekop, NL

Papekop
The benefits of Sunshield's custom made solutions are: 
  • The most effective solar control and daylight management.
  • A very robust and reliable system with long lifetime.
  • Flexible for every design, situation and shape.
  • Easy cleaning and lowest maintenance.
  • Stylish and architectural appearance

Interested?

Let us contact you to analyse your situation, needs and wishes and to inform you about the Sunshield opportunities.

Custom advice

* = required field